Build Daily

Avløpsrengjøring

August 12, 2017 18:06

Rens av kloakken med hendene

click fraud protection

Mange møtte slike problemer som clogging kloakk.Noen ganger er det vanligvis på de mest inopportune øyeblikk, og rask eliminering av tilstopping avhenger av komfort og sikkerhet for våtromsinnredning.Betimelig rengjøring avløpsrør vil bidra til å unngå dette problemet.

metoder for forebygging og eliminering av allerede eksisterende blokkering generelt lignende.De kan deles inn i mekaniske, kjemiske og termiske behandlingsmetoder.Imidlertid er de mest effektive metoder generelt kombinert.

Rens av kloakken ved hjelp av stempelet

Rengjøring av kloakk ved hjelp av stempelet

Årsaker til blokkeringer i kloakk

I bruk i kloakkrørene få en rekke forurensning: hår og dyrehår, sand, diverse rusk.I nærvær av grader på den indre overflaten av rørskjøter og rusk forsinkede sedimenterer det fett, skum, og organiske matrester.Smalner gradvis lumen av røret, som holder vannstrøm, og det er en blokkering.Hvis tiden ikke gjennomføre forebyggende blokkeringer, er sediment i rørene blir vanskeligere, tettere, og før eller senere oppstår spørsmålet om fullstendig utskifting av kloakkrør.

bør også merke en feil i drift av avløpsanlegg.Du kan ikke kaste i røret store søppel, filler, aviser, samt rester av byggebombekastere og lim.Ved kontakt med vann, kan de danne en tett plugg, som ikke klarer å fjerne noen måte.

Tett avløpsrør er ikke alltid et resultat av feil bruk, kan årsakene være mange.Årsakene til de vanlige blokkeringer er:

  • feilaktig valgt skjevhet eller tverrsnitt av røret;
  • stort antall omdreininger i eksosanlegget fra avløp, spesielt i rør med liten del;
  • tenner, selv isolert, i en rett vinkel;
  • mur leddene med mye scoring og grader;
  • utilstrekkelig flush vann i toalettskålen.
Blokkeringer i fellen

tett hevert

Forebygging blokkeringer

Events, hindrer blokkeringer, bør utføres regelmessig.Ved vask, har badekar og dusjkabinett å være grating, anholde hår og rusk.En gang i måneden, kan du utføre forebyggende rengjøring ved hjelp av spesialverktøy eller ventilen.Etter vask svært fettete retter å gå glipp av varmt vann i 1-2 minutter - vil dette bidra til å vaske bort rester av fett.Og, selvfølgelig, bør ikke kastes i et toalett bolle stor rusk.

Forurensning skjedde.Hva gjør jeg?

Først må vi bestemme plasseringen av blokkeringen - det vil raskt og riktig fjerne det.Forurensning kan være:

  • i vannlåsen eller bølge avløp;
  • i bolig kloakkrør;
  • i stigerøret eller i kjelleren i en boligblokk;
  • til rør resultatet av en enebolig i stedet for den inverse filteret installasjon;
  • mellom brønnene.

Ved blokkering i felles rør boligblokk eller mellom brønner ekspertene kaller ikke å passere.problemet kan være å prøve å rette opp i andre saker på egen hånd.

rengjøringsmetoder avhengig av beliggenhet og natur hindringen.Hvis det oppstår et problem på badet, er den mest effektive metoden manuell rengjøring, og en tett kjøkkenvask håndtere bedre kjemiske og termiske metoder.

Mekanisk fjerning av hindringer

Manuell rør rensemetode ved hjelp av et tau er den mest effektive måten

Hånd rør rensemetode ved hjelp av et tau er den mest effektive måten

brukes for ødeleggelse av harde avleiringer, samt i tilfelle blokkering av lumen rør rusk og fremmedlegemer.For mekanisk rengjøring avløp anvendes tvunnet stålwire med en dyse som kan være i form av en spiral eller krok krave.

Før rengjøring, trekk ut sugeheverten tube eller kne vann segl, og røret å helle en liten mengde varmt vann.Rengjøring er mest hensiktsmessig sammen.En metode for rensing er enkel: kabelen er ført inn i munnstykket fremover tette røret og langsomt skyve på det til et punkt for blokkering.Etter at ledningen ligger an, begynner å rotere håndtaket ved den frie enden av kabelen.Rotasjon overføres gjennom hele lengden av kabelen, blokkering og ødelagt.Hvis røret er fullpakket med et stort kull, kan denne metoden for å ta den ut.

andre, ikke mindre populær metode for mekanisk rengjøring - stempelet.Denne enkle enheten kan du lage i-rør overtrykk og skyv blokkering inne i et rør med diameter større eller ødelegge den.Effektivt anvendes i forbindelse med stempelet kjemisk rense rørene.

Kjemikalier renhold rør

Rensing av kloakkrørene ved kjemiske midler

Rensing av kloakkrør ved kjemisk betyr

kjemisk metode er basert på evnen av syrer og baser ødelegge forurensing i kloakken.Midlene på grunnlag av alkali takle bedre med fett, og på grunnlag av syrer - organisk.Derfor før du bruker de verktøyene du trenger for å bli kjent med sammensetningen.I tillegg er det nødvendig å huske at sure løsninger er skadelig for støpejernsrør, og bruke dem med forsiktighet i sine hjem med det gamle avløpssystem.Tilsetning av syre eller alkali til midlene for rensing av kloakk inkluderer overflateaktive midler som reduserer forurensning med røret grep og letter oppdeling av resten på sine vegger.

Påfør kjemisk metode skal være i samsvar med instruksjonene på pakken bare hvis det er trygt og effektivt for rør.Generelt blir midlet helles inn i det tette rør, og røret blir vasket etter bløtlegging en sterk strøm av lunkent eller varmt vann, og deretter renset ved en ytterligere stempelet.

Hydrodynamisk rengjøring

Hydrodynamisk rengjøring av kloakkrør

Hydrodynamikk rengjøring kloakkrør

En effektiv metode for påføring av som trenger spesialutstyr.Den brukes for rør av en hvilken som helst diameter og fjerne blokkeringer i avløpssystem for alle områder.Teknologien ble utviklet i midten av det 20. århundre, og en viss bedring brukes i dag.Essensen i fremgangsmåten er å sprøyte vann ved et trykk på 300 atmosfærer ved stedet for hindringer.For en mer nøyaktig eksponering forskjellige dyser benyttes.Systemtrykket blir valgt avhengig av rørdiameter og konfigurasjon.

Thermal Solution komplekse blokkeringer.

kombinerte metode, er virkningen av vannstråler med høy temperatur og trykk.Temperaturen av varmt vann opp til 120 ° C, som sammen med det økte trykket skaper forhold som ødelegger eventuelle blokkeringer.For bedre rengjøring og desinfisering av de vannrørene i tilsatte kjemikalier.Pipe rengjøringsmetode er det bedre å overlate erfarne fagfolk.

Clearing og gjenopprette avløpsrør arbeid bør være oppmerksomme på forebyggende tiltak.Hvis blokkeringer gjentas regelmessig og årsaken til en feil konfigurasjon av systemet, eller de gamle rørene - bør tenke på å erstatte dem.Ellers vil riktig bruk være nøkkelen til deres lang og fremragende service.

instagram viewer