Build Daily

Electrics

August 12, 2017 18:06

Installer bevegelsessensor belysning krets.Velge en plassering for sensoren

click fraud protection

Hvis du er interessert i spørsmålet om hvordan du kobler bevegelsessensoren riktig, så du har åpnet den ønskede artikkelen.Etter å ha studert materialet beskrevet nedenfor, vil du forstå at selve tilkoblingen er nesten lik installasjon av en vanlig strømbryter og den største forskjellen mellom dem er bare prinsippet om arbeid - mekanisk og automatisk.

Infrarød bevegelsessensor - Foto 01

Infrarød bevegelsessensor - Bilde 01

Flere anbefalinger

I begynnelsen av denne artikkelen vil jeg gjerne gi deg noen tips og fortelle deg hva som bør unngås når du kobler bevegelsessensor:

  • første hinder i området av sensoren synlighet kan påvirke den falske sin drift, noe som vil føre til unødvendig belysning inkludering (vi snakker om trær, busker, etc ...)
  • forsvarlig drift kan forhindre eventuelle varmekilder og elektromagnetisk stråling (det er ikke nødvendig å installere sensoren foran andre enheter som avgir lys)
  • Han jobber på en viss vinkel, og vil operere bare i den retningen som en
  • Prøv å overvåke renslighet av bevegelsessensor, fordi skitt på det kan føre til dårlig ytelse eller redusere radius
  • motion sensor belysning er ikke laget for å fungere ved høy belastning, siden den gjennomsnittlige dens kraft varierer vanligvis 500-1000W, så prøv å trimme lysstyrke

Kabling bevegelsessensor - Foto 02

Wiring bevegelsessensor - Bilde 02

Koble til en bevegelsessensor i kjeden

til å begynne med, vil du lærehvordan du kobler en bevegelsessensor i kjeden.På den er det tre terminal klemme.Fra en terminal ledning føres direkte til scenen, og den andre terminalen er for nøytralleder, og den tredje - for å koble fiksturen.Som du kan se, er bevegelsessensoren koblingsskjema ganske enkel.

Bevegelsessensor - Foto 03

bevegelsessensor - Bilde 03

Kabling bevegelsessensor - Foto 04

Wiring bevegelsessensor - Bilde 04

Hvis du ønsker at belysningen skal jobbe hele tiden, selv når det ikke er bevegelse i sonen av synlighet, må du parallellkoble bryteren direkte til bevegelsessensor.For dette formål forbinder bryteren faselederne til det parti som ligger mellom bevegelsesdetektor og belysningsanordningen.Når bryteren er åpnet, vil bevegelsessensoren fungerer, slik det kreves, men hvis du lukker bryteren, vil lampen operere sensoren bypass.Det er enkelt nok.

Kabling bevegelsessensor - Foto 05

Wiring bevegelsessensor - Bilde 05

Koble flere sensorer i kjeden

nå prøve å forklare hvordan du kobler bevegelsessensorer, hvis det er to eller flere.Og det er nødvendig i det tilfelle at omfanget av en slik sensor er for lite og det er ikke nok til å dekke det nødvendige området.

Koble flere sensorer i en kjede - Foto 06

Koble flere sensorer i en kjede - Foto 06

Kabling flere sensorer i en kjede - Foto 07

Koblings flere sensorer i en kjede - Bilde 07

Vi bør velge et sted for montering av sensoren slik at den åpnet den størstevisningsvinkel.Men røykere kaotiske layout er oppnådd ved hjelp av en enkelt anordning er praktisk talt umulig.I dette tilfelle er sensorene forbundet i parallell med en fase!Hvis du kobler sensorene til de ulike fasene, og være forberedt for utseendet av en kortslutning på grunn av grense tilkobling.

sted for montering

Selv om du fant motion sensor krets for belysning, velge det beste stedet for å installere det er ikke så enkelt.Du må vurdere flere faktorer som påvirker kvaliteten på hans arbeid.Så ikke installere det i nærheten av varmesystemer, klimaanlegg, kilder til elektromagnetisk stråling (mikrobølgeovn, radio, TV).

Plassering av bevegelsessensor - Foto 08

Sted bevegelsessensor - Bilde 08

Før du velger et sted, må du bestemme nøyaktig hvordan motion sensor lys vil bli koblet til nettverket.Bevegelsessensorer arbeide enten fra spenningen 220V eller på batterier.Mer vanlig er bevegelsessensorer som fungerer på sentralnettet.De kan enten kobles via en boks, eller ved hjelp av ledninger som går fra kronene.

Det andre alternativet er mer akseptabelt på grunn av det faktum at ofte boksene skjult under tapet, og selv om du finner dem, forstår du nøyaktig hva du trenger ledninger, er det svært vanskelig uten faglig kompetanse og kunnskap.Derfor anbefaler vi at du kobler en bevegelsessensor på ledningene som går til lysekrone.

praksis

For eksempel, må du koble den motion sensor lys på badet.Sikkert har du det er en lys og den på veggen.Bevegelsessensor belysning er best å plassere under den.

På den annen side, hvis bevegelsessensoren er plassert utendørs eller innendørs, der i løpet av dagen blir nok mye sollys, så må du ta vare på å konfigurere sensoren.På sensoren er det flere kontroller som kan tilpasses: responstid, lysnivå, og støynivået følsomhet (lar deg sette den aksjonsradius).Juster sensoren slik at den ikke fungerte i sterkt lys.

Bevegelsessensoren er plassert ved siden av lyskilden - Foto 09

motion sensor plassert ved siden av lyskilden - Foto 09

I praksis bør tilkobling av sensoren bevegelsen starter med sin undersøkelse.Boksen (vanligvis en terminal) er et koblingsskjema av bevegelsessensoren.Klemm tre, og de har følgende notasjon: L, N og L med en pil.Normal L er en terminal som er koblet til fasen.N - nøytrallederen og pil-L - en ledning for forbindelse til lampen.

Ledninger gjennom en lyssensor koblingsboks - Foto 10

Wiring lyssensor via koblingsboksen - Foto 10

Merk ledningene fra veggen til lysekronen.Deres to.Strip ledningene og koble klemme av de tre stykker.Kjøring motion sensor belysning er enkelt: gjennom den øvre terminalen pads lysekroner utføre fase låse den til sensoren terminal merket med bokstaven L. I gjennomsnittlig terminal pads lysekroner gjennomføre nøytral og låse den til sensoren terminal merket N.

gjennom gjennomsnittlig terminal pads lysekroner er to flere ledninger.En ledning kobles til lysekronen, og den andre - til det andre utløp.Fasen ledning fra føleren går terminalen til den andre terminalen ikke direkte, men gjennom den åpne relé.Terminal med bokstaven L og pilen på bevegelsessensoren er koblet til den tredje terminalen pads lysekroner.For å senke terminal pads koblet lysekrone lyspære og en ekstra stikkontakt.Stafetten vil bli utløst når bevegelsessensor registrerer eventuelle svingninger.Som du kan se, tilkobling av bevegelsessensor belysning enkel.

Koble bevegelsessensor - Foto 11

Koble bevegelsessensor - Bilde 11

instagram viewer