Build Daily

Engineering Systemer

August 12, 2017 18:08

Aluminium radiatorer : moderne valg

click fraud protection

Typer av aluminium radiatorer oppvarming

231 - radiatorer - Varme - aluminium - en

i urbane multi-etasjes bygninger med et sentralt system for oppvarming av vann radiatorer utvalg utføres på scenen for design og konstruksjon, og innstillingen er gitt til radiatorene av stål.Eiere av private bygninger landet, etablere en autonom elektrisk kjele for oppvarming av sitt hjem, i økende grad foretrekker aluminium radiatorer oppvarming, og har god grunn til.

Den første gruppen kan omfatte et batteri fremstilt av silumin.Dette metallegeringstilsetninger og kiselholdig som utgjør opp til 12 volum%, i betydelig grad kan øke styrken av den varmeoverførende overflaten.Den andre ovner er anodisert type.Vurdere sin design og spesifikasjoner.

  • støpt aluminium radiatorer.Produsert ved støping av enkelte deler av enheten under høyt trykk silumin i kolber med forskjellige former og satt sammen til en blokk ved hjelp av gjengede tilkoblinger og interne paronitovye (eller silikon) liners.
  • ekstrudering alternativ .aluminium radiator delene er satt sammen av enkeltdeler (vanligvis tre) er festet mellom skruene.Sammenstillingen er plassert på den støpte manifold av silumin legering og underkastes ytterligere demontere ikke.Legg til en ny seksjon for å fjerne unødvendig eller mislykkes.
  • Enheter av eloksert metall.Kostbar måte å bekjempe korrosjon ved anodisk oksydasjon av skallmaterialet.For å montere varmeoverføringsanordningen slike forbindelser ikke anvendes vanlig nippel og spesielle koplinger, henholdsvis til tider øker prisen på sluttproduktet.

231 - radiatorer - Varme - aluminium - 2

Hvilke aluminium radiatorer

bedre spørsmål er ikke i bruk, og før du bestemmer deg for å kjøpe, må du være oppmerksom på følgende spesifikasjoner på radiator.

  • driftstrykk - dette tallet er vanligvis angitt i enhetens databladet og bestemmer muligheten for bruk i sentralfyr;akseptabel verdi -15 til 16 atmosfærer;
  • prøvetrykket - maksimal toleranse for vann hammer, som er i nettverkstilkoblingspunkt kan være 25-30 atm;
  • dimensjoner : Batteriet er nødvendig å gå inn i interiøret i rommet, da, dybden og høyden er av avgjørende betydning for deg;for at det er en verdi senteravstand;
  • varme : alle kjennetegn på en del større enn 150 W kan anses helt akseptabelt, men det er bedre å se for enheten 180;
  • design og materiale : dette spørsmålet har vi allerede omtalt ovenfor, men noen kommentarer på beste design er ikke tillatt.

Tro aluminium radiator prisen består av disse vilkårene, og til dags dato (november 2014) varierer (prøvetaking av vurderinger av kjøpere i St. Petersburg, prisen per avsnitt):

  • Varmega (191 kW varmeeffekt, bredden på -80vekt - 1,2 kg, arbeidstrykk på -15 atm) - 270 rubler.
  • EleganceWAVE (176/87 / 1.4 / 16) - 464 rubler.

Som du kan se, spredning i prisene på aluminium radiatorer med lignende parametre, men fra forskjellige produsenter, er bred nok, så du må velge på flere kriterier. FAQ : den gjennomsnittlige prisen på oppvarming enheter Economy klasse aluminium for å varme opp rommet areal på 19 kvadratmeter (§§ 10-11) nå står på 3900-4100 rubler.

231 - radiatorer - Varme - aluminium - 3

Fordeler og ulemper ved aluminium radiatorer

La oss starte med de positive vurderingene på kundenes anmeldelser.

  • Termisk konduktivitet .Aluminium for denne indikatoren er nesten fem ganger høyere enn andre materialer for radiatorer, så stål og støpejern radiatorer er mindre effektive på de samme parametrene for kjølevæske.Varmer bedre, og nesten halvparten er konvektiv varmeoverføring;
  • Vekt og dimensjoner .I den første komponenten av en klar vinning i den andre - nesten fullstendig paritet med konkurrenter;
  • installasjon og muligheten til å justere .Aluminium radiatorer i denne sammenheng utvilsom markedsleder, spesielt i de private lave bygninger med en autonom varmesystem.Med et driftstrykk på 6-10 atmosfærer, de fungerer godt for 15-20 år.

231 - radiatorer - Varme - aluminium - 4

Negative er et resultat av design og materiale.For det første lavtrykks opressovachnoe.Leddheatsink ekstrudering type kan rett og slett bryte under by testing av termiske nettverk.For det andre, dårlig korrosjonsbestandighet.Med alle de teknologiske nyvinninger i levetiden på varme av disse enhetene er neppe overstige 20 år.Men for landsteder som for en autonom varmesystem er en velsignelse ikke bare for enkel installasjon, men også prisen.

231 - radiatorer - Varme - aluminium - 5

instagram viewer