Build Daily

Rør Og Sveising Arbeid

August 12, 2017 18:06

Velge et vannrør for gulvvarme , og produsere deres installasjon

click fraud protection

I denne artikkelen vil vi se på de viktigste fordelene og ulempene med varmerør, samt vise deg hvordan du skal velge de beste vann rør for gulvvarme.

Varme i gulv med kjølevæske er veldig populært med etableringen av varmesystemer i private hjem og flermannsboliger.Ved hjelp av mellomlang sikt vann gulvvarme vil være mer økonomisk enn bruk av elektrisk oppvarming, og dette til tross for en ganske solid start kostnaden for prosjektet.Som kjølemiddel i varmt vann gulv som vanligvis anvendes varmt vann fra hoved varmesystemer.Men i noen tilfeller som en spesiell varmebærerfluid kan anvendes, for eksempel etylenglykol frostvæske og som før den mates inn i systemet varmes opp til ønsket temperatur i en spesiell enhet.

Rør for vann gulvvarme

Rør for vann gulvvarme

Stack rør for gulvvarme, eller å stole på fagfolk?

Prosjektering og installasjon av gulvvarme med varmeoverføringsvæske er ganske utfordrende.Bruken av en varmeoverføringsvæske stiller ganske strenge krav til rør og forsterkende komponenter som brukes for sin sirkulasjon.Rørledningssystemet av varmt vann gulv må sikkert beskytte systemet fra lekkasjer, ellers på grunn av mikroskopiske hull du må demontere stort område av gulvbelegget.Place lekker oppvarmet gulv er ganske vanskelig å finne - lengden av rørledningssystemet for et rom areal på 30 kvadratmeter kan være opp til hundre meter.

Rørleggings vann gulvvarme

rørlegging vann gulvvarme

Men til tross for at etableringen av prosjektet og installasjon av gulvvarme med varmeoverføringsvæske krever faglig arbeid, kan du gi et bidrag til denne aktiviteten og diskutere valget av en teknikk for å legge gulvet, og karakteristikkermaterialer som brukes.En spesiell rolle i etableringen av effektiv og pålitelig varmt vann etasje har en rekke rør for sirkulasjon av kjølevæsken.

Video - legging vannrør for gulv

Hva rør velge?(Old teknologi for å erstatte ny)

nylig for etableringen av rørledningen varmesystem med varmeoverføring væske brukt konvensjonell vann gassrør, som er lagt på gulvet med Benders og gass sveising.Dannet utforming passer fint på undergulvet og helte avrettingsmasse.I tilfelle av latente defekter eller utseende av en hel ny påstøp måtte åpnes.

Bruken av metall - polymer rør for varmt vann gulvvarme

Bruken av metall vannrør for gulvvarme

Men med fremveksten av en ny generasjon av rør for væsker - metall-polymer og situasjonen på markedet gulvvarme med varmeoverføringsvæske har endret seg dramatisk.De har blitt mye brukt, ikke bare for organiseringen av vannforsyningssystemer, men også for bygging av oppvarmede polov.Eti materialer er på markedet i mer enn tjuefem år, og mer nylig dukket opp i Russland.

åpenbar fordel ved denne type rør er mer motstandsdyktig mot korrosjon og holdbarhet av det indre lag til den slipende virkning av fluidet.Som et resultat av den indre diameter av røret forblir tilnærmet uendret i garantiperioden.Produsenten garanterer problemfri levetid på slike rør for opp til femti år.Fordelen av røret er laget ved bruk av syntetiske materialer, og er en fullstendig obstruksjon av luftoksygen, som tillater dem å bli mye brukt i frittstående vann og oppvarmingssystemer hvor stabiliteten er særlig viktige elementer i hele systemet.

plast og metall rør

plast og metall-plastrør er vanligvis selges i ruller, som gir mulighet for optimal passform dem planlagt for de nødvendige oppgaver.Slik at ved montering av gulvoppvarmingssystem med varmeoverføringsfluid kan blåse den varmeledende rør uten skjøter i hele området av lokalene, noe som utvilsomt øker den samlede påliteligheten til systemet.I så fall, dersom prosjektet varmt gulv vann gir ikke tilkoblingsrørene, må de utføre den i ett stykke måte, som skal forebygge forekomsten av lekkasjer.

metallrør

Metallrør

Foruten plast og metall og plast i en rekke prosjekter for å skape varmekabler og andre materialer som brukes rør.Derfor, i de senere år en viss populære kobberrør systemer som har nesten perfekt varmeoverføring og total immunitet mot korrosjon.

eksisterende bygningsloven er forbudt å bruke når du installerer VVS og varmeanlegg, å ha direkte kontakt med betong rørsystemer laget av jernholdige metaller - livet av slike rør omgitt av en konkret screed kritisk lav.

Kjøring legging rør for gulvvarme

ordningen legging av rør for gulvvarme

Vanligvis organisasjonen gulvvarme med kjølevæske brukes rør med diameter opp til 18 mm.Denne verdi gjør det mulig å øke tykkelsen av glatteplater på gulvet i ganske liten mengde uten vesentlig skade på det indre volum av rommet.

kvaliteten av et rørledningssystem har en avgjørende rolle - rev gulv for å eliminere den minste lekkasje er svært arbeidskrevende og kostbar øvelse.

Retningslinjer for valg rør

Når du velger rørene for varmt vann gulvet ta hensyn til sitt formål.Beskrivelse av produsenten skal foreskrive bruk av et rett rør for oppvarmingssystemer, ikke bare for vann, men med bruk av varmt vann.

Hvis du vil navigere til bestemmelses rør huske at rørene for varmesystemer må oppfylle følgende spesifikasjoner:

  • -Ha frekvensen av lineær utvidelse av ikke mer enn 0025 Mm \ mK,
  • -Ha varmeledningsevne frekvensen av ikke mindre enn 0,43 W \ mK.
  • ønskelig for legging gulvvarmesystem til å bruke ett stykke rør delen, uten skjøter og innsatser.

nytte av plastrør

Å skape et gulvvarmesystemer i boliger bruker vanligvis to typer rør: en polymer (plast) eller metall og plast.

varmesystem har en struktur "sandwich".Polymer lag det fungerer som en beskyttende buffer, beskytter mot skade på interne komponenter - aluminium rør.Av det indre aluminiumsjikt har en høy motstand mot solens væske, det ytre lag beskytter aluminium fra de ødeleggende effektene av miljøet.

I prinsippet de samme egenskapene av plast og sammensetning av rørene for oppvarmingssystemer er omtrent like, slik at mye av en forskjell i anvendelsen av den ene eller den annen type ikke eksisterer.Men under dekke av røret for å skape gulvvarme skruppelløse selgere kan selge deg de vanlige vannrør.Deres viktigste funksjon er helt forskjellig fra spesialiserte varmerør - de bare levere kjølevann til varmesystemet og er ikke ment for ambient oppvarming miljø.Derfor er de spesialiserte rørene som anvendes i det ytre lag av en spesiell polymer, karakterisert ved økt varmespredning.

Sammensetning rør sectional

Sammensetning rør sectional

vanlig polyetylen, som brukes i vannslangen har en varmeledningsevne, og derfor vil bruk av konvensjonelle rør i gulvvarme gir den laveste effektivitet.

rør med oksygenbarriere

Videre oppvarming rør laget av polyetylen eller av en kombinasjon av plast og metall kan være til stede, og en spesiell, såkalt "oksygen" sjikt som hindrer inntrengning av atmosfærisk oksygen inn i kjølevæsken.Ellers - lufta påvirker levetiden til de forsterkende komponenter i hjemmet ditt varmesystem.

Rørkonstruksjonen med et oksygen sjikt

rør struktur med et oksygen lag

I dette tilfellet snakker vi om såkalte "tverrbundet polyetylen".Kostnaden for fremstilling av slike rør er forskjellig fra normal på en ny måte, men deres anvendelse er foretrukket ved oppretting av autonome varmesystemer.

instagram viewer