Build Daily

Anleggsarbeid

August 12, 2017 18:06

Installasjon av ventilen i beltet fundamentet

click fraud protection

Som det er vel kjent, er betong en utrolig slitesterkt materiale, men i tilfelle av fundamentet, så vel som mange andre betongkonstruksjoner, er det nødvendig å bruke en høy kvalitet forsterkning.I moderne forhold til å sende inn byggematerialer supermarked og kjøpe den nødvendige mengden av metall forsterkning.Denne beslutningen klart forsterke grunnlaget, selv om vi har grunn hevet med ikke veldig høy kvalitet løsning.

innhold

  • detaljene beregne den nødvendige mengden av armering
  • Bestemme det nødvendige antall barer av langsgående armering
  • optimal ordningen med armerings
  • spesifisitet parring beslag
  • Funksjoner forsterkning vinkler bånd fundamentet
  • gjenstående problemer knyttet til armeringsbåndfundament

Når det gjelder bruk av armeringsjern for forsterkning, i dette tilfellet er det nødvendig å gjennomføre en detaljert beregning, slik at du kan installere det nødvendige antall basismetallelementer.Det skal bemerkes på forhånd at denne beregningen må ta hensyn til ikke bare fundamentet området, men også spesifisiteten av sin konstruksjon.

I denne artikkelen vil vi se på detaljene i bruk av armering i stripen stiftelsen.Denne type fundament har sine egne særegenheter, som vi skal snakke videre.I tillegg er det mange muligheter for å lage en forsterkende ramme.I noen tilfeller, utbyggere er i stand til å spare penger ved å bruke mindre mengder av forsterkning.Det er også svært viktig å ta hensyn direkte på forsterkning av selvmonteringsprosessen.

opalubka_dlya_lentochnogo_fundamenta

detaljene beregne den nødvendige mengden av armering

Når det gjelder beregning av ventilen, er det behov for å sette den nødvendige mengden av dette stoffet, dets diameter og lengde.Dessuten kan finne markedet forskjellige typer ventiler.Ofte i DIY butikker har følgende typer produkter:

  • passer med en ringformet profil;
  • passer med sigdformet profil;
  • blandet forsterkningsprofil.

Ved stripefundamenter utbyggere rådes til å bruke noen av disse typene, men samtidig er ikke anbefalt å bruke produkter som ikke har en kant.Denne ligaen er egnet for mange andre formål, vil imidlertid den konkrete fest det ikke den beste måten.I sin tur, gir ingen ribber adhesjon til betongen, slik at hele strukturen vil være tilstrekkelig sterk.

Når det gjelder forsterkning diameter, så markedet kan finne en rekke alternativer, men det er anbefalt å bruke metallprodukter 10-20 mm i diameter for å skape en kontinuerlig fotfeste.Stolpene som skal plasseres vertikalt, og kan ha en diameter på omtrent 6,8 mm.

Deretter må du bestemme minimumsinnhold av armering i stripen stiftelsen.For å gjøre dette, bruker de offisielle klipp standarder, som representerer de mest autoritative data på byggverk.Derfor, i avsnitt 7.3.5 indikerer at minimumsinnhold av langsgående armering bør være mindre enn 0,1% av tverrsnittsarealet av båndet.For eksempel, dersom vi har et fundament 1200 mm høy og 400 mm bred, så den totale tverrsnittsareal av armeringen skal være 480 mm2.Dette er den samme minimumsverdi som gjør at du kan være trygg på påliteligheten av bygningsstrukturen.I så fall, hvis byggingen av fundamentet er ikke nok forsterkning, er det tilrådelig å fryse prosjektet, fordi det kan senere oppstå nødssituasjon.

Bestemme riktig mengde langsgående armeringsjern

For å bestemme antall langsgående metallprodukter, er det nødvendig å dra nytte av tidligere beregninger og dele den resulterende verdien til tverrsnittet av de valgte inventar.Dermed får vi det nøyaktige antall langsgående barer.I dette tilfellet, kan vi også dra nytte av bygningsstandarder, hvis noen av verdiene ikke er fullt ut i samsvar med utkastet.

Samtidig en SNP kan finnes nyttige tabeller som tillater å bestemme mengden av armeringen som er nødvendig for fundamentet, avhengig av diameteren, og det totale antall stenger.Dermed kan man forhånds vurdere deres økonomiske utgifter for å styrke grunnlaget.

forsterkning

optimal forsterkning ordningen

Internett kan du finne et stort antall ordninger for forsterkning av fundamenter og andre betongkonstruksjoner, men det er nødvendig å ta hensyn på de enkleste alternativene som absolutt ikke skape problemer selv for uerfarne utbyggere.

Eksperter anbefaler ofte å gjennomføre styrking av kvadrat eller rektangel.Følgelig bør bredden av rammen ikke være mer enn halvparten av dens høyde.Det bør tas i betraktning at de bånd fundamenter er ofte en smal, men veldig lang, så grunnlaget vil bli utsatt for større lengdeutvidelse.Således, vertikale og tverrgående forsterkningselementer er større i graden av strukturelle elementer av fundamentet.

Hvis således valgte vi en rektangulær forsterkning, høyden på fundamentet metall bør være større enn bredden.Det viser seg at vi har 4 linjer med langsgående armering.Antallet av tverrelementer - er ikke så viktig.Det viktigste - å sørge for at design var robust og helle betong ikke skjer noen deformasjoner.

hvordan -do -brønn , en stiftelse under- dom3

spesifisitet sammenpassende beslag

naturligvis binding forsterkning er en meget viktig prosess som avhenger ikke bare påliteligheten av armeringen, men også den totale geometriske nøyaktigheten av ventilanordningen.Følgelig, hvis vi vil fikse usikre beslag, kan det endre sin posisjon i løpet av betong helle.Videre vil denne feilen være ekstremt vanskelig å løse, når betongen er allerede helles og stadig sterkere.Ofte brukt er 2 måter å parring beslag:

  • Bruke wire.Ja, ja, for slike hendelser er nok til å bruke den mest vanlige wire, som binder forsterkningselementer.Selvfølgelig, for dette trenger vi å bruke en massiv tråd, som når den bøyes vil ikke bli skadet.Det er tilrådelig å utføre en liten prøve av styrke av ledningen, som risikoen er rett og slett umulig å lage grunnlaget.Oftest, for binding av to eller tre rørdeler som kreves ca. 30 cm wire.Spar på denne saken er absolutt ikke å være.
  • ved sveising.Det sies at sveising brukes for slikt arbeid er mye mindre vanlig, men det er visse fordeler og denne fremgangsmåte festebeslag.Først og fremst får vi en pålitelig søm som unikt bære vekten av betongen.Videre tillater dette alternativet på vedlegget for å være sikker på at ventilen ikke forskyves under betong helle.

Også er det mange andre alternativer for forsterkning bindende.For eksempel bruker ofte kroker eller elektrisk skrutrekker med en spesiell dyse.

I tillegg er noen eksperter anbefaler bruk av sveising å koble ventilen bare i desperate situasjoner, så denne prosessen er noe svekker de forsterkende egenskaper ventilen.

Funksjoner forsterkning vinkler bånd fundamentet

spesialister som er engasjert i ulike byggeprosjekter, hevder at forsterknings hjørnene av stiftelsen - det er den vanskeligste oppgaven, noe som skaper en masse problemer.Bygge standarder i mange stater at hjørnene armatur, som fungerer som forsterkning, bør buet.Selvfølgelig få vil være spesielt bøyd armeringsstang for denne prosessen, så ofte innebærer bygging av direkte materiale.

Det er rapportert at i dette tilfellet er det en høy sannsynlighet for forekomst av sprekker i hjørnene av fundamentet, som da skaper en rekke problemer forbundet med basisstyrken og hele strukturen.

Dermed er det to alternativer for å styrke grunnlaget for vinkler:

  • Forsterkning L-formet forsterkning.I dette tilfellet en buet armatur, kan du bruke flere elementer, ordne dem overlapper hverandre.I dette scenariet vil armeringen være den mest effektive og pålitelige.
  • Armering U-formede armering.Alt her er nesten det samme som i tilfellet av den siste valget av styrke, men U-formede armering gir større driftssikkerhet, selv om det er nødt til å bruke flere metallprodukter.

Definitivt trenger å bruke en tverrarmering, som er i hjørnene av stiftelsen vil tjene til å legge arealet av alle modellene.Og saken er ikke avhengig av om vi har et hjørne - en rett, skarp eller sløv.

Igjen, se bygningsmessig standard, noe som indikerer en masse informasjon direkte på forsterkning av hjørnene av stiftelsen.Faktisk, det er det mange situasjoner der et hjørne av stiftelsen vil ha den opprinnelige design.

maksresdefault

resterende spørsmål knyttet til armer stripen stiftelsen

Før du forsøker å installere ventilen i beltet fundament, er det nødvendig å vurdere noen viktige spørsmål som er unikt viktig i denne prosessen.

  • Velge beslag.Som vi har sagt, bør valget av ventilene ta hensyn til diameteren og andre dimensjoner av materialet.Dermed glatt armatur bedre å ikke bruke den.Imidlertid, hvis det er ønskelig glatte metallprodukter kan anvendes som en tverrarmering.Vi ønsker å være oppmerksom på at installasjonen er best å bruke de samme ventilene.Poenget er at i den tverrbindingen struktur ved hjelp av bare en ventil, og langsgående - den andre, men i samme posisjoner er bedre å bruke den samme type produkter.I så fall, hvis eierne bruker ventiler av ulike diametre, lengder og profiler, problemer kan oppstå.Først av alt er det snakk om på grunnlast.Hvis det i enkelte sted utrustning vil være mindre holdbar, og belastningen på fundamentet er for høy, kan basen være dekket med sprekker.Dette tillater, selvfølgelig, umulig.
  • Spesifisitet strikket forsterkning.Vi har allerede nevnt den vanligste måten å koble ventiler for å lage en robust konstruksjon.Samtidig skal vi ikke glemme at kombinere tilkoblingsmetoder fortsatt ikke verdt det.Videre, i den overveldende antall tilfeller anvendes parret ved hjelp av wire.Man trenger bare å hamstre på en stor spiral av materiale for å sikkert koble alle forsterkningselementene.I så fall, hvis feil blir oppdaget i strukturen (kanskje til og med den minste), tråden kan ganske enkelt tas ut eller nipper deretter rette opp situasjonen.I tilfelle av sveising, alt mye mer komplisert.For kvaliteten sveise trenger penger.Videre er det åpenbart at etter at en gitt hendelse for å endre plasseringen av forsterkningselementer vil ikke være mulig.I tillegg, som vi har sagt, spesialister i byggebransjen anbefaler sterkt å forlate til fordel for sveising forsterkning ved hjelp av bindetråd.
  • Samlet strukturell styrke.Ved første øyekast, design, bestående av ventiler, kan virke sterkt nok.Videre kan selv små tester viser beundringsverdig motstand mot deformasjon struktur.Dessverre er ikke alt så enkelt som det kan virke ved første øyekast.For eksempel, hvis støpingen kommer til å skje med spesialisert kjøretøy (lastebil Mixer), kan det være et problem knyttet til forsterkning av stabilitet.Under fyllvekt og en sterk sett av betongblandingen kan i stor grad påvirke utformingen.Hvis noen steder fikse ledningen var nok svak, vil det manifestere seg umiddelbart.Følgelig, i en slik situasjon, bør enten sjekke hver forbindelse, eller manuelt fremstille betong helling, gjør alt for å sikre at den forsterkende struktur ikke er forskjøvet en millimeter.
  • Forbruk.Vi har allerede vurdert spørsmålet om de nødvendige mengder armeringsjern.Det sies at mange eiere bruker spesielt mer forsterkning til stiftelsen ble sterkere.Faktisk er ingen positiv effekt av slike handlinger ikke, så du bør bruke den mest minimumsverdi av mengden av armering, som er gitt i byggestandarder.

instagram viewer