Build Daily

Ovner Og Varmesystemer

August 12, 2017 18:06

Spyling av varmesystemet

click fraud protection

alle, før eller senere, overfor forstyrrelser varmesystemer.Grunnen oftest at rørene i de radiatorer og samle seg avleiringer, skitt, avskum og slam og vann kan ikke bevege seg fritt gjennom hele systemet.Dette problemet er helt løst, og i hjemmet.Forskjellige teknikker eksisterer.Men la oss se nærmere på de vanligste.

Rør før og etter vask

rør før og etter vask

Hvis du oppdager at ditt hjem er blitt kaldt, kanskje dette er den første signal til det faktum at du trenger å gjøre vasking av varmesystemet.Dette kan enkelt verifiseres, uten hjelp av en spesialist - bare føler rundt batteriet.Hvis den oppvarmes ujevnt, eller en del av det i det hele tatt kaldt - bruke vask.Det er noen varder, er det på tide å rense rørene: uvanlig støy i batteriene, når du starter varmesystem for lang tid å varme opp.

Oftest er de viktigste forurensninger utsettes for den horisontale delen av røret.Ifølge standarden arrangement av radiatorene i huset, er det vanligvis små områder, og rengjør dem er ikke lett.

Hvis batteriet varmer ujevnt - det betyr forurenset

Hvis batteriet varmes jevnt - så er det forurenset

Årsaker til forurensning i varmesystemet

Artikkel Innhold

  • 1 årsakene til forurensning i varmesystemet
    • 1,1 Typer spyle varmesystemer
    • 1,2 usammenhengende spyling oppvarming
    • 1,3 Hydrodynamisk rengjøring metode for oppvarming
    • 1,4 oppvarming Pnevmoimpulsny metode for å skylle systemet
  • 2 Hydro spyling av varmesystemer
    • 2,1 Video - hvordan du rengjør radiatoren sinhender

primære kilde til problemer i varmesystemet er varmt vann, primærkjølevæske.

  1. det første, varmt vann, som kommer i kontakt med materialene som har gjort systemet, kan forårsake en kjemisk reaksjon.Konsekvenser - skala.
  2. Dernest, selve egenskapene til vannet.Det kan være en stor variasjon av forskjellige urenheter som kan føre til korrosjon av ikke bare banale, men også bidra til utfelling og fly på rørene.
Ujevnt oppvarmet batteri

ujevnt oppvarmet batteri

denne forekomsten innskudd fra alle de ovennevnte kan føre til at kvaliteten på varmeelementene i systemet.

interessant faktum at selv et lag av fett er kun syv til ni millimeter, effektiviteten av varmesystemet faller med mer enn 42%.

Og, selvfølgelig, alt dette påvirker livet til varmeelementene som helhet, vil de komme i forfall.

typer varmesystemer, vaske

Kjemisk oppvarming vasking

Kjemisk rengjøring av varmesystemet

Kjemisk rengjøring oppvarming

Denne metoden er basert på å løse de ulike avsatt på rør stoffer i kjemiske forbindelser.Dette er en av de mest effektive og velprøvde metoder som benyttes og den varme behandling av overskytende.

Kjemikalier kondensere alle komponenter i innskudd, skala, som deretter naturlig spyles ut av varmesystemet.Som regel en del av disse substansene innbefatter et element som beskytter røret fra tegn til rust og forlenge driftstiden.

Kjemikalier til varmesystemet

Kjemikalier for varmesystemet

Slik renser rørene på denne måten, må du ha spesialutstyr.

Vanligvis eksperter bruker pumpene i slike tilfeller.Vi trenger det slik at etter injisering av en kjemisk oppløsning inn i oppvarmingsanordningen, gir pumpen man retningen av dens bevegelse gjennom systemet.Fra hvert materiale i varmesystemet, kraften av forurensning og det valgte materialet avhenger av tid brukt på rengjøring.Videre er prosessen med innkapsling av en oksydfilm på innsiden av rørene har også sine tidsrammer.

Denne metoden har flere viktige fordeler:

  • det første er det den billigste og mest velprøvd metode for rengjøring av varmesystemet;
  • For det andre, hastigheten på visning av resultatene, er det meget høy;
  • tredje kan vasking utføres uten å stoppe varmesystemet som lar deg bruke dem på forskjellige tider av året.

metode ulempe er det, først og fremst, kan den ikke brukes til å vaske aluminiumrør (som det kan ødelegge deres integritet), den andre, som en hvilken som helst kjemisk, giftig løsning.

sekvens av handlinger når du bruker denne metoden, skyll varmesystemet

  1. første forsøk, så detaljert som mulig, for å gjennomgå eksisterende varmesystemet for å finne den rette kjemisk løsning
  2. ta hensyn til instruksjonene i sammensetningen.Midler kan ha en annen tekstur og oppløse den kjemiske må være som det er skrevet i anbefalingene til det.
  3. Koble pumpen til systemet før du fyller ut dette beregnet for dette reservoaret komposisjon.
  4. Sikre at kjemisk middel sirkuleres i systemet.Igjen avhenger tiden av styrken og sammensetningen av forurensning
  5. Fjern det kjemiske middel fra systemet, vanntrykk vaske den og fyll.

usammenhengende oppvarming vasking

Vi kaller denne metoden "andre" generasjon av kjemikaliet.Dets virkning er som følger: kjemisk sammensetning som ikke reagerer med metallet og påvirker bare forurensningen sammensetning (slam, smuss, avskum) og dens interaksjon med oppvarming.Det krever også pumpen.

Fordelene med denne metoden kan kalles:

  1. For det første er metoden passer for alle varmesystem, ville det ikke være av hvilket som helst materiale og til enhver tid av året.
  2. andre, ikke-giftige reagenser.
  3. tredje, som i tilfellet med den første fremgangsmåte, eventuelle forurensninger i utgangstrinnet av nedbrytning og kan ikke gjen danner en mos.Og, selvfølgelig, i fremtiden, vår oppvarmingssystemet vil være beskyttet under den videre drift.

Instruksjoner:

  1. Bestem mengden av løsningen er valgt av varmeanlegget.
  2. Koble pumpen til systemet ved å fylle i den aktuelle reagens container.
  3. Etter rengjøring, utføre vaskesystem, sammensetningen av resirkulere.
  4. Hvis du rengjøring i fyringssesongen, er det nødvendig å koble enheten som lukker varmesystemet.

Hydrodynamisk metode for å skylle systemet oppvarming

Hydrodynamisk fremgangsmåte for spyling av varmesystemet

Hydrodynamisk metode for spyling av varmesystemet

Denne metoden er basert på fjerning av skalaen ved å sprøyte vann under høyt trykk gjennom visse dyser.Dette miljøvennlige måten, forresten, klarer med forurensning i jern.På grunn av egenskapene til metallet, kan en kjemisk prosess være meget effektiv.Det er imidlertid forholdsvis dyrt (som det er behov for spesialutstyr, er i stand til å gi en strøm av vann under trykk av flere hundre atmosfærer), og blir ikke gitt ut uten rensing hjelp av tredjeparter.Faktum er at før man begynner rengjøring, behandles med en oppløsning av forurensning, som kan mykne dem.

Pnevmoimpulsny måten å vaske varmesystemet

Pnevmoimpulsny måte å varme vask

Pnevmoimpulsny rengjøring metode for oppvarming

Denne metoden er basert på generering av små eksplosjoner av luftbobler som er i stand til å rive innvendig skitt.For dette formålet: trykk pistol, bryter, utstyr for tilførsel av luft til lagringssystem (for eksempel en kompressor), overgangs (sammenhengende) slanger.

Hvordan fungerer installasjonen?

første trykkpistolen er koplet til varmerørene gjennom slangen og bryteren, etterfulgt av komprimert luft senderen.Videre, gjennom hele systemet føres en væske som får stempelet til å bevege seg og faktisk forhindrer installasjon.

Hvis lufttilførselen man velger å bruke en kompressor, og deretter innføring av vann og dets endringer under trykk av stempelet stilling, begynner den tomme beholderen fylles med luft.Når ballongen er full, noe av luften beveger seg inn i stempelet, som, med å styre den inn i varmesystemet, og skaper en sjokkbølge.

For å fullstendig rense systemet, trenger du to til fem slag.Selve prosessen tar noen få minutter og er helt uavhengig av strøm - enheten opererer selvstendig.

Blant de få ulempene med denne metoden, kan du kalle det et begrenset område på grunn av egenskapene til pistolen.

Hydro spyling av varmesystemer

Hydro spyling av varmesystemer

Hydro spyling av varmesystemer

Den enkleste måten å implementere, og som ikke krever noe annet enn lønnskostnader investering.

Dette er en vanlig mekanisk rengjøring, som er tilgjengelig i hver leilighet, hus.

Instruksjoner:

  1. Det første trinnet er å koble radiatoren fra systemet og tøm all væske fra det.Nødvendigvis Dekk overflaten av alle de unødvendige filler, for ikke å ødelegge eller skade overflaten.Hvis du har en batteri spesiell kran er gitt, vil det i stor grad forenkle oppgaven.I så fall, hvis huset er jern batterier for deres fjerning kan kreve varmeelement (lettere å slappe av sammensatte).
  2. Videre bør radiatoren vaskes.Den enkleste måten å gjøre det på badet, dirigere vann fra dusjslangen under maksimalt trykk inne i røret.Dette bør gjøres så lenge den er i gang rustne vann.Hvis innsiden av røret er for stor og en betydelig lag av sediment, bruker et metallverktøy.Så snart batteriet vil ikke lenger bli vasket ut skitt - rengjøringen er fullført.
  3. vaske rør på samme måte, å fjerne enkelte segmenter.
  4. sikker før samle systemet, rense gjengene mot korrosjon.

Kjøpetips

  • Merk at aluminium, Bimetalliske radiatorer, konvektorer har et relativt lite volum, der kjølesirkulasjonsrate tillater ikke å stå utkast.
  • Velg et lukket system.Siden det i et slikt system endrer ikke mengden av vann, og deretter kommer det nye volumet av forurensning forblir uendret.
  • Koble bunnen batteriet.Som allerede nevnt, innskudd akkumuleres på horisontale linjer, noe som betyr at hoveddelen vil gå bort med passering av kjølevæske.
  • Installer smussfilter.Dette er en relativt billig enhet som vil forenkle rengjøringen.Det er mye lettere å fjerne skjell fra en detalj enn ren hele riser.

Video - hvordan du rengjør radiatoren med hendene

instagram viewer